aktiviteter

Fottur 

Mistra - Kvernnesvola

Middels krevende tur på 5-6 timer tur-retur.

Lengde avhenger av startpunkt på øst eller vestsiden av Mistra Sjekk P-ene på kartet. NB! Gammel bru over  Mistra elv er stengt for biltrafikk. Varierte biotoper oppover mot fjellet. Nær målet finnes en trivelig åpen hytte med 6 sengeplasser. På toppen er den gamle brannvakthytta også et mulig overnattingssted med én seng. Utsyn fra toppen: Rondane, Tronfjell, Rendalssølen og blåner mot Sverige.

Se inatur.no for de åpne hyttene.

Fiske

Uten å overdrive kan Rendalen kalles et fiskeeldorado i Innlandet. Her er et rikt fiske i elver, sjøer, vann og tjern. Se fiskekart.

Sykkelaktiviteter

Rendalen kommune er en av Norges største, og har mye å by på enten det er landevei, blandevei, Birken-terreng eller stisykling som frister. Det er milevis av lite trafikkerte veier og stier, variert terreng og rikelig med plass for både tur og trening.

 

Tips: hva med å legge Birken-oppkjøringen til Rendalen? Starten på rittet går på Rena, bare en knapp times biltur herifra.

VIDEO med sveitsere på gjennomfart:

- Hvorfor valgte de Rendalen?

Bær og sopp

Med sin varierte natur og topografi har Rendalen mer enn nok bær til alle som vil plukke:

  • multer i juli

  • bringebær i juli-august

  • blåbær i juli-september

  • tyttebær i august-oktober

Er du soppkyndig, så er sesongen juni-oktober, med toppsesong i perioden slutten av august-september.

Lavsafari

Dette er en morsom, spennende og annerledes fottur med Rendalens unike forekomster av lav og mose som tema. Passer for hele familien. For å få fullt utbytte av turen lønner det seg å ha en QR-kodeleser installert på mobiltelefonen, og aller viktigst: Ta med en lupe!

 

Les mer

 

Se video

 

 
 

Designed and developed by iM © 2019

.. all kinds to make a world

Watch a short movie for the whole story:

Go to link