top of page

severdigheter

Fiskevollen og Sølensjøen

Fiskevollen er det største og eldste innlandsfiskeværet i Norge. Her er gamle fiskebuer og fasiliteter for et av Norges rikeste innlandsfiskerier, fangst av særlig sik og røye. Du kan oppleve en helt spesiell atmosfære i denne sjeldne "landsbyen" som ligger ved Sølensjøen, med flott utsikt til Sølen (1755 moh).

Se 360 / VR-Tour fra Fiskevollen

  

Rendalstunet

Gammelskola anno 1899 er fullstendig renovert og oppfyller krav til universell utforming. Utstillinger, kafé og landhandleri med lokale produkter.  Hurtiglader for elbiler (75 kW).

Åpningstider kafeteria/museum 2023: 

  • Alle dager: 11 -17

       til 27. august

Bull-museet

Dette var fødestedet til forfatteren og folkelivsgranskeren Jacob Breda Bull. Museets samling inkluderer vuggen han lå i som barn, og møbler fra studiet i København. Museet omfatter et skolemuseum, et bankmuseum og en historisk samling av folkemusikk og instrumenter. Denne samlingen er basert på livet til den legendariske trekkspillmusikeren Ottar E. Akre.

Sølen (1755 moh)

Det majestetiske fjellmassivet ligger i Sølen Landskapsvernområde, dekker et område på 456,4 km2, og er ett av de mest særegne fjellområdene i østre del av Innlandet fylke. Hele landskapsvernområdet, som ble opprettet 18. februar 2011, ligger i Rendalen kommune. 

  


Rosemaries kilde

En naturlig kilde ved Pilegrimsleden. Ble innviet av biskop Rosemarie Köhn i 1998.

 

Det holdes pilegrimsmesse ved Rosemaries kilde hvert år i forbindelse med Åkrestrømmen Grendefestival.

 

Storsjøen

Sjøen er ca 35 kilometer lang fra sør-enden til nord. Den har en overflate på 48,1 kvadratkilometer. Den er den tiende dypeste innsjøen i Norge; 309 meter i området utenfor Rangkløvhammeren.

Det er hovedsaklig sik og ørret i sjøen. I de senere årene har kvalitet og størrelse på ørreten økt betraktelig. Storsjøen er blitt rene "lakse-sjøen" hva fiskelykke angår. Det renner både Rena-, Glomma- (Rendalsoverføringen), og Mistravann gjennom sjøen. Litt lenger nord ligger Lomnessøen,  som altså er en del av Rena-vassdraget.

M/S Storsjø

En historisk båt som slepte tømmer på Storsjøen i tidligere tider. M/S (tidligere D/S) Storsjø ble produsert av Glommen Mek. Verksted, transportert i deler med tog til Koppang, videre med hest og slede til Burua, hvor den ble klinket sammen og sjøsatt våren 1912. Etter drøye 20 års "landflyktighet" på Mjøsa ble båten 7.august 2014 fraktet tilbake til Storsjøen i Rendalen. Båten er en viktig kulturinstitusjon for Rendalen og en flott severdighet i Dampbåtvika.

Båten kan chartres for grupper, men går også i noe åpen turistfart: 

8. juli kl 12-14 - Se ellers her

Otersteinen

Dette er den tredje største frittliggende steinen i Norge. Den er 18 meter høy, volumet er ca 5000 kubikkmeter. Trærne oppå steinen er svært gamle, så der oppe er det til forveksling likt som på hodet til et troll. Her er det  også benkebord med mulighet en trivelig rast i det fri med kaffe og matpakke.

 

Ta en tur innover bak steinen, og du vil finne den rene eventyrskogen. Et kjempefint sted å sikre noen spennende feriebilder!

Åkrestrømmen kulturpark

Området består av en festplass med scene. I front mot riksveien er en heders- statuepark med tre av Rendalens store idretts-mestre:

  • Sigurd Akre-Aas (1897-1968) OL 1924 og 1928, flere gull i nordiske og norske mesterskap i fekting

  • Oddbjørn Hagen (1908-1983) OL-medaljer og mesterkapmedaljer, og kongepokal i kombinert og langrenn

  • Tor Svensberget (1947-) En rekke VM-gull, sølv og bronsje i skiskyting i perioden 1967-77

 

Fiskvikrokkdalsdammen

Tømmerfløtedam fra 1858, restaurert og åpnet igjen i 2019, hundre år siden fløter-virksomheten ble nedlagt i elven Rokka. Tømmerfløting var det eldgamle viktigste transportsystemet i Norge for transport av tømmer fra de dype skogene  til eksport og for foredling,

og var en av de viktigste næringene i Norge.

Se anlegget i 360/VR

Jutulhogget

Nord-Europas største canyon ble dannet under den siste istiden, for rundt 10 000 år siden. Fra kanten på vestenden av Jutulhogget kan du nyte utsikten over hele det ville juvet, men de spreke og modige kan også ta seg ned den stupbratte stien til bunnen av Jutulhogget til fots ved å stige ned, eller du kan nyte utsikten helt oppe på kanten.  Les sagnet om Jutulhogget

 Northern Europe’s largest and deepest canyon was formed during the last Ice Age, around 10 000 years ago. (fjerne “which”). From the western edge, you get a full view of the breathtaking canyon, while the fit and courageous can brave the steep trail down to the bottom of Jutulhogget. 

Naturreservat i Rendalen

Rendalen har flere naturreservat med ulike biotopiske kvaliteter. I areal er Rendalen Sør-Norges største kommune med sine 3 178 kvadratkilometer. Høyder over havet (moh): fra 251 meter (Storsjøen) til 1755 moh (Sølen). Det betyr at vi har spennende biotoper av skandinavisk boreal flora og fauna, noen innsjøer, flate landområder med jordbruk, lier, skoger, fine topper og høye fjell. Alt dette kan du oppleve i Rendalen - Nesten uten å møte noen andre mennesker på stiene! Eller du kan leie en guide som kan gjøre turen trygg for "nybegynnere" i fjellet og gi opplevelsen en ekstra dimensjon med lokalhistorie.

Veibeskrivelser i bildeabumet

Festivaler og markeder

Som alle andre steder, skjer det noe mer eller mindre hyppig gjennom året i Rendalen også - festivaler, arrangementer og markeder. Velkommen!

Like any other places, something happens more or less frequently through the year in Rendalen, too - Festivals, events and markets. Please join us!

Nekfallet

Et spektakulært vannfall på hele 75 meter. Dette er et sted å stoppe for å få tatt spennende feriebilder. Sett av en liten time og få en annerledes opplevelse av naturens krefter. Det tar ca 10 minutter å gå ned fra parkeringsplassen.

 

Bomvei: kr 40  kan betales med vipps.

Byringen

Byringen (1038 moh). Lett fjelltur med gedingent utsyn fra målet tar ca. 90 minutter opp og 60 minutter ned fra toppen. Ideelt med truger om vinteren. Helt spesielt i mørket, under stjernene eller under månen, det er en fantastisk opplevelse du aldri vil glemme! På toppen finner du en hytte, en tidligere brannvakthytte, som er åpen med to sengeplasser, og hvor du kan overnatte.

 

Se VIDEO fra trugetur til Byringen.

Brukt- og sånt butikk

Her kan du finne  brukte ting til dekorasjon og husholdning, noen møbler og antikviteter.

Johannes kirke

En nylig oppført kirke bygget etter modell av stavkirker.

Fiskevollen
Byringen
bottom of page