aktiviteter

Fottur 

Mistra - Kvernnesvola

Middels krevende tur på 5-6 timer tur-retur.

Lengde avhenger av startpunkt på øst eller vestsiden av Mistra Sjekk P-ene på kartet. NB! Gammel bru over  Mistra elv er stengt for biltrafikk. Varierte biotoper oppover mot fjellet. Nær målet finnes en trivelig åpen hytte med 6 sengeplasser. På toppen er den gamle brannvakthytta også et mulig overnattingssted med én seng. Utsyn fra toppen: Rondane, Tronfjell, Rendalssølen og blåner mot Sverige.

Se inatur.no for de åpne hyttene.

Fiske

Uten å overdrive kan Rendalen kalles et fiskeeldorado i Innlandet. Her er et rikt fiske i elver, sjøer, vann og tjern. Se fiskekart.

Sykkelaktiviteter

Rendalen kommune er en av Norges største, og har mye å by på enten det er landevei, blandevei, Birken-terreng eller stisykling som frister. Det er milevis av lite trafikkerte veier og stier, variert terreng og rikelig med plass for både tur og trening.

 

Tips: hva med å legge Birken-oppkjøringen til Rendalen? Starten på rittet går på Rena, bare en knapp times biltur herifra.

VIDEO med sveitsere på gjennomfart:

- Hvorfor valgte de Rendalen?

Bær og sopp

Med sin varierte natur og topografi har Rendalen mer enn nok bær til alle som vil plukke:

  • multer i juli

  • bringebær i juli-august

  • blåbær i juli-september

  • tyttebær i august-oktober

Er du soppkyndig, så er sesongen juni-oktober, med toppsesong i perioden slutten av august-september.

Lavsafari

Dette er en morsom, spennende og annerledes fottur med Rendalens unike forekomster av lav og mose som tema. Passer for hele familien. For å få fullt utbytte av turen lønner det seg å ha en QR-kodeleser installert på mobiltelefonen, og aller viktigst: Ta med en lupe!

 

Les mer

 

Se video

 

 
 

Designed and developed by iM © 2019

Sølen (1755 m asl)

Utfordrende fottur. 9 timer totalt. Flat løype 2,5 timer til foten av Sølen, ved dammen Skardtjønna. Derfra ca 90 min bratt opp til toppen, 1755 moh. Belønningen for litt strev er et fantastisk 360 graders utsyn.

Go to link